perjantai 20. tammikuuta 2012

Kära Astrid
Ostin Suomalaisen kirjakaupan alennusmyynnistä teoksen  Astrid Lindgren- elämän kuvat.
 Jäin miettimään,, että onko lopulta hän se minuun voimakkaimmin vaikuttanut kirjailija? Aikuisena sitä tuohon vaikuttamiskysymykseen etsii vastausta kauempaa, ehkä jotain säväyttävämpää nimeä.
Astridin hahmot, taustat, kieli ja ajankuvat, nehän ovat minussa niin sisällä,etten pysty niitä oikein analysoimaankaan.  Aivan kuten käy lähimpien ihmisten kanssa. Jotain pystyy,mutta ei mitään tiukkaa läpivalaisua. 
Tietysti lapsena luin Eemelit,Katto-Kassiset ja Pepit sekä seurasin kaikki tv-sarjat . Myöhemmin työssäni ja omien lasten kanssa olen lukenut uudestaan tuotantoa läpi.  Jokaisen lapsen oikeus on saada oma kokemuksensa Astrid Lingrenistä! Nykyään  on kattava tarjonta myös laadukkaina äänikirjoina kirjastoissa.
Kuviin valitsin pari Astridin vähemmän tunnettua nuortenkirjaa. "Riitta-Maija keventää sydäntään" on hänen ensimmäinen julkaistu kirjansa. Riitta-Maija kirjoittaa tukholmalaiselle kirjeenvaihtotoverilleen elämästään pikkukaupungissa ison perheen jäsenenä.
Aurinkoisin tietämäni kirja on "Kerstin ja minä", joka kertoo maalle perintökartanoon muuttavien kaksosten elämästä käytännöllisen äidin ja haaveiluun taipuvaisen isän kanssa.  Aurinkoisuus tulee kesästä,maaseudusta ja nuoruudesta, vaikka koettelemukset ovat läsnä eikä niitä karteta.
Aitous ja rohkeus.  Ne ovat Astrid Lindgrenin tuotannon kulmakivet!
Junibacken Tukholmassa elokuussa 2008

1 kommentti:

  1. Minulla on Riitta-Maija ja Kerstin -kirjat lukulistalla, olipa kiva kuulla lukukokemuksestasi :)

    VastaaPoista